top of page

Termal Havuzun Faydaları Nelerdir?




Özellikle kış sezonunda kullanılan termal havuzlar, sıcak ve sağlıklı bir hizmet sunmakta. Termal havuzlar,normal havuzlardan farkı vardır bunun sebebi kullanılan sudur ve suyun oldukça sağlıklı olmasıdır. Termal havuzların suyu farklı mineral ve tuz içerir.Şifalı oldukları için oldukça yaygındır.Termal havuzlardaki sular oldukça sağlıklı olduğu için insanlar tercih etmektedir.Peki termal havuzu insanlar hangi faydalardan dolayı tercih eder? Havuzlar nasıl temizlenmelidir?Termal havuzlarla ilgili bilmediklerinizi FEFACE Mühendislik olarak bu yazımızda sizinle paylaşmak istiyoruz.

Termal Havuz Nasıl Temiz Olur?

Termal havuzların faydalı olması için birinci şart temiz olmasıdır.havuzda sürekli su akışı olmalıdır.Suyun durgun olmaması,sürekli su sirkülasyonu olmalıdır. Havuz içerisinde filtre yardımıyla suyun temizlenmesi gerekir.Havuzun dip kısmının temiz olması için filtrasyon ve pompanın sıkıntısız çalışması gerekir.Havuzda doğru kimyasallar kullanılmalıdır.

Termal Havuzun Nasıl Faydaları Vardır?

• Ameliyatlardan sonra hareketsizlikten oluşan sıkıntılara,

• Sinir, kas ve kemik sistemine faydalıdır.

• İdrar yolları hastalıklarına faydalıdır.

• Cilt hastalıklarına.

• Kadın hastalıklarına.

• Üst solunum yollarındaki hastalıklara fayda sağlar.

•Mental olarak rahatlamayı sağlar.

• Fiziksel bir rahatlama sağlar.

• Kan basıncını düzenler.

Kan Basıncını Düzenler

Kan basıncında problem olan insanlar Termal havuzlarda şifa bulabilirler.Kan basıncı rahatsızlığı farklı rahatsızlıklara da sebep olabilir.Kalp krizi,damarlarda tıkanıklık ve inme gibi çeşitli rahatsızlıkları önlemek için Termal havuz tercih edilebilir.Termal havuzdaki sıcak su damarların açılmasını ve kan akışının düzelmesine yardımcı olur.Bu sayede kan basıncı rahatsızlığına şifa olur.Damarlardaki tıkanıklığı açarak tansyonada fayda sağlar.

Fiziksel Bir Rahatlama Sağlar

İnsan bedeni sıcak su içerisinde olmayı çok sever. Termal havuzların sıcak suyla dolu olması düşüncesi bile insana rahatlık verir. Termal havuz, insanın fiziksel bir rahatlama yaşamasını sağlar. Kendini sıcak suyun rahatlığına bırakan insanlar, fiziksel rahatlamaya ulaştıkları için kendilerini çok sağlıklı hissederler. Özellikle de kendini fiziksel açıdan rahat hissetmeyen insanlar, termal havuza girerek kendilerini tedavi edebilirler. Sıcak su, bedenin yumuşamasını sağlar. Bu yumuşaklık hissi ise fiziksel rahatlamayı tetikler.

Solunum Yolu Enfeksiyonlarına İyi Gelir

Bronşit ve astım gibi solunum yolu hastalıkları için de termal havuza gidebilirsiniz. Termal havuza gittiğiniz zaman sudan çıkan buharı solumanız, solunum yolu hastalıklarına şifa olacaktır. Bunun yanı sıra enfeksiyondan kaynaklanan diğer solunum yolu hastalıklarına da iyi gelir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken bir konu bulunur. Termal havuzlar, bazen astım-bronşit hastalarına iyi gelmeye de bilir. Çünkü bazı insanların bünyesi bunu kaldırmaz. Eğer böyle bir hastalık için termal havuza gitmek istiyorsanız, öncelikle gitmenizde bir sakınca olup olmadığını doktorunuza sormalısınız.

Mide Rahatsızlıklarına İyi Gelir

Genetik durumlar, sağlıksız bir beslenme ve çeşitli etkenlerden dolayı mide rahatsızlıkları meydana gelebilir. Bu rahatsızlıklarla baş edebilmek için termal havuza girebilirsiniz. Sindirim için gerekli olan mide asidi, termal havuz içerisinde bulunan mineraller sayesinde daha dengeli hale gelir. Böylece midenizde bulunan rahatsızlık, bu sular sayesinde hafiflemeye başlar.

Termal havuzlarından faydalarından biri de obeziteye iyi gelmesidir. Obezite olan insanlar, yağ yakma konusunda pek başarılı değillerdir. Ancak termal havuzda geçirilen süre boyunca obeziteye neden olan yağları daha kolay bir şekilde yakmaya başlarsınız. Termal havuza girmek obezite ile mücadele için son derece etkili bir yöntem olur.

Ruh Sağlığı İçin İyi Gelir

Termal havuzlar, ruh sağlığı için de faydalıdır. İnsanı rahatlatan bir ortam olmalarından dolayı psikolojik bir tedavi gibi gelir. Özellikle de stres ve stres kaynaklı sorunlarınıza iyi gelmektedir. Termal havuza girdiğiniz zaman hem bedeninizin hem de ruhunuzun rahatladığını hissedeceksiniz. Bu rahatlık hissi size özel bir terapi gibi gelecektir.

İdrar Yolları Hastalıklarını Tedavi Eder

İdrar yolları hastalıkları, tedavisi kolay olmayan hastalıklardandır. Termal havuz içerisindeki su, idrar yollarına zarar veren enfeksiyonların yok olmasını sağlar. Aynı zamanda havuz içerisinde terleyen vücut, toksinleri kolayca atar. İdrar yolu hastalıklarının tedavisi için tercih edilen termal havuzlar, böbrek taşı düşürmek için de tercih edilmektedir.

Kadın Hastalıklarına İyi Gelir

Bazı kadın hastalıkları, kadınların anne olmalarına bile engel olmaktadır. Bu hastalıklara şifa olan en önemli şey ise termal havuzlardaki sulardır. Termal havuz, vücudunuzun sakinleşmesine yardımcı olacaktır. Havuzlar içerisinde yüksek oranda mineral bulunması, kadın hastalıklarına iyi gelir. Ayrıca adet düzensizliği ve adet ağrısı gibi durumlar için de termal havuza gidebilirsiniz. Bunun yanı sıra cinsel fonksiyonlarında sorun yaşayan kişiler için de çok faydalı bir yerdir.

Cilt Hastalıklarını Tedavi Eder

Cildimiz, vücudumuzun bir örtüsüdür. Ve bu örtünün zarar görmemesi çok önemlidir. Her ne kadar kendimizi korumaya çalışsak da bazen cilt hastalıklarına yakalanabiliriz. Cilt hastalıklarının tedavisi için cildinize binlerce ilaç sürmenize hiç gerek yoktur. Çünkü termal havuzlar, cilt hastalıklarını tedavi etme konusunda oldukça iyidir. Su içerisindeki maddeler, cildin ihtiyacı olan her şeyi ona verir.



14 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page